Efficiënt leren met moderne en actuele leermiddelen
Toegankelijk en boordevol afbeeldingen, animaties en video's
Wekelijks examen doen op meer dan 10 locaties in Nederland

VCA VOL cursus

Online VCA VOL cursus


U kunt zich volledig online met een e-learning cursus voorbereiden op het VCA VOL examen. En dit doet u volledig in uw eigen tempo. Net zo lang tot u denkt dat u klaar bent voor het uiteindelijke examen.


VOL-VCA lesboekHét VOL-VCA lesboek Alles wat je moet leren verzameld in een theorieboek Inclusief begeleidende foto's

VOL-VCA online cursus


Dé online VOL-VCA cursus Volledig in je eigen tempo online leren Inclusief foto's en video's

VOL-VCA online cursus
+ examen

Dé online VOL-VCA cursus Volledig in je eigen tempo online leren Inclusief foto's en video's + inschrijving examen

VOL-VCA lesboek
+ online cursus
+ examen

Dé online VOL-VCA cursus Het VOL-VCA lesboek Volledig in je eigen tempo online en met lesboek leren Foto's en video's + inschrijving examen
€ 34,50
(excl. BTW)

€ 79,-
(excl. BTW)

€ 134,50
excl. BTW)

€ 149,-
(excl. BTW)

 • VOL-VCA lesboek
 • Hét VOL-VCA lesboek
 • Alles wat je moet leren verzameld in een theorieboek
 • Inclusief begeleidende foto's
 • € 34,50 excl. btw
 • VOL-VCA online cursus
 • Dé online VOL-VCA cursus
 • Volledig in je eigen tempo online leren
 • Inclusief foto's en video's
 • € 79,- excl. btw
 • VOL-VCA online cursus
  + examen
 • Dé online VOL-VCA cursus
 • Volledig in je eigen tempo online leren
 • Inclusief foto's en video's
 • + inschrijving examen
 • € 134,50 excl. btw
 • VOL-VCA lesboek
  + online cursus
  + examen
 • Dé online VOL-VCA cursus
 • Het VOL-VCA lesboek
 • Volledig in je eigen tempo online en met lesboek leren
 • Inclusief foto's en video's
 • + inschrijving examen
 • € 149,- excl. btw

je wilt oefenen door middel van een B-VCA lesboek

je online een cursus wilt volgen op jouw computer

je een online cursus wilt volgen en ook het examen alvast wilt reserveren

je je uitgebreid wilt voorbereiden en ook het examen alvast wilt reserveren

Bekijk de video

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik jullie producten bestellen?

U kunt makkelijk bestellen door de producten te vergelijken, uw product uit te kiezen en op 'Bestel direct' te klikken. U komt dan op de betaalpagina van VCAles.nl waarop u makkelijk met iDeal uw bestelling kunt afrekenen. Dit gaat uiteraard zo veilig mogelijk. Na uw betaling wordt uw bestelling direct verwerkt.

Slaag ik met jullie cursus voor het examen?

Dat hangt er uiteraard vanaf of u goed genoeg leert. Maar uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van deze mensen die oefent met onze cursus slaagt voor het VCA examen. Als u goed oplet tijdens de cursus zult u dus ook slagen!

Doet deze cursus het op mijn computer?

Ja, deze software werkt op alle computers met internet, dus ook op uw computer. Of u nou een Mac of een PC hebt, u kunt oefenen voor uw VCA examen. De cursus werkt zelfs op een tablet en op een smartphone.

Welk pakket past goed bij mij?

Als u moeite heeft met leren, is het verstandig om voor de online cursus te kiezen. Dit omdat de online cursus ook video's bevatten die het leren makkelijker maken. Als u vaak onderweg bent of niet altijd een computer tot uw beschikking heeft, is het makkelijk om voor het lesboek te kiezen omdat u dit altijd makkelijk mee kunt nemen. Vindt u het makkelijk om ook het examen alvast in te plannen? Kies dan voor een pakket inclusief examen.

Hoe werkt het reserveren van het examen?

Als u een pakket kiest waar ook een examen in zit, dan wordt u direct doorgestuurd naar een pagina waar u kunt kiezen uit vele verschillende examenlocaties en examendata. Hierdoor weet u meteen waar en wanneer uw examen is.

Waar moet ik heen met mijn vragen?

Wij hebben een zeer klantvriendelijke klantenservice waar u altijd met uw vragen terecht kunt.

Over VCA VOL

VCA staat voor de 'Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist aannemers’ en is een certificeerbare controlelijst voor aannemers. Met deze controlelijst kunnen leidinggevenden bewijzen dat zij rekening houden met veiligheid, gezondheid en milieu op de werkvloer. VCA VOL is het veiligheidsexamen voor leidinggevende medewerkers bij bedrijven die ofwel VCA gecertificeerd zijn of in de toekomst VCA gecertificeerd willen worden.

VCA VOL is bedoeld voor operationeel leidinggevenden die werken voor een aannemer. VOL staat voor 'Veiligheid voor operationeel Leidinggevenden’. Bent u leidinggevende bij een VCA gecertificeerde aannemer? Dan bent u verplicht een geldig VCA VOL certificaat in het bezit te hebben.

Door het VCA VOL examen in het bezit te hebben, bent u er zeker van dat u en de mensen die onder u werken op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren. Naast dat leidinggevenden verplicht zijn een VCA VOL certificaat te hebben, zijn ook leidinggevende onderaannemers verplicht er een in het bezit te hebben. Naast de verplichting die op dit certificaat rust, is het ook verstandig voor werknemers die werkzaamheden uitvoeren waarmee veel risico gepaard gaat.

Hoe te oefenen?

U kunt zich op het VOL-VCA examen voorbereiden door een online VCA VOL cursus aan te schaffen en hiermee in uw eigen tempo de stof te oefenen. Met de cursus beschikt u over alle leerstof maar ook over animaties en video's die de stof een stuk makkelijker te leren maken. Ook leert u van het maken van proefexamen. Door proefexamens te maken, leert u al veel antwoorden op vragen die u straks bij het echte examen ook krijgt.

Waar bestaat het VCA VOL examen uit?

Het VCA VOL examen bestaat uit 70 vragen die op willekeurige wijze uit een grote database met examenvragen geselecteerd worden. Voordat het examen begint, krijgt u te horen hoeveel vragen u goed moet hebben om het examen te halen. Het is niet een makkelijk examen om voor te slagen. Om die reden raadt de Stichting Samenwerken voor Veiligheid (SSVV) aan om eerst goed te studeren met een VCA VOL cursus.

De kwaliteit van het VCA VOL wordt gewaarborgd door het gebruik van eindtermen en toetstermen. De eindtermen zijn beschreven om inzichtelijk te krijgen wat er van een geslaagde examinant verwacht wordt. Zo bestaat er de eindterm ‘risico’s en ongevallen’. Als u slaagt voor het VOL-VCA examen, weet u dus de risico’s uit te leggen en deze zo goed mogelijk te voorkomen.

Eind- en toetstermen hebben betrekking op de leerdoelen. Er staat in vastgelegd wat het precies is dat u moet leren of kunnen om te slagen voor het VOL-VCA examen. U kunt zich voorstellen dat het moeilijk te toetsen is tijdens een examen of u ook alles wat u geleerd heeft ook in de praktijk brengt, vandaar dat het examen vooral betrekking heeft op alle toetstermen op het domein van ‘kennis’ en niet op domeinen als ‘vaardigheden’. U hoeft dus alleen te kunnen uitleggen hoe iets werkt (begripsmatige kennis) of de precieze feiten te kennen (feitelijke kennis).

U wordt door de VCA VOL cursus getraind om alle vragen op het VCA VOL examen goed te kunnen beantwoorden.